دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

تاریخچه تلویزیون

حقایقی درباره‌ی تاریخچه تلویزیون

63 سال قبل، اولین تلویزیون در ایران افتتاح شد. در طول تاریخ اختراعات بسیار کمی بودند که توانستند همانند تلویزیون روی جوامع و افراد مختلف تاثیر بگذارد. فکر نمی‌کنم کسی بتواند دنیای بدون تلویزیون را تصور کند. این جعبه‌ی نمایشی، سر و صدای زیادی در جهان برپا کرد. تقریبا 100 سال پیش هیچکس فکرش را هم نمی‌کرد روزی دستگاهی مکعبی شکل، زندگی آنان را متحول کند. تاریخچه تلویزیون فراز و نشیب‌های زیادی در طی این سال‌ها داشته است و جزو اختراعات برتر در جهان محسوب می‌شود.

حتی در دنیای امروز هم که اینترنت و گوشی‌های هوشمند حرف اول را می‌زنند اما باز هم تلویزیون بزرگترین رویداد جهان است و 99 درصد اخبار و اطلاعات از طریق این جعبه سخنگو به گوش مردم می‌رسد. زمانیکه تاریخچه تلویزیون را مورد بررسی قرار می‌دهیم، متوجه تاثیر آن روی افراد مختلف با رده‌های سنی گوناگون می‌شویم؛ تلویزیون روی فرهنگ، نوع پوشاک، افکار و بسیاری از مسائل حیاتی دیگر به صورت مستقیم تاثیر گذاشته و خواهد گذاشت! این وسیله جزو خاطره‌انگیزترین وسایل برقی در گذشته تا به الان به شمار می‌رود. این دستگاه نه تنها منجر به تغییر چیدمان منزل شده بلکه نحوه‌ی زندگی انسان‌ها را دستخوش تغییرات بزرگی کرده است. در این مقاله قصد داریم تا نگاهی کلی به تاریخچه تلویزیون بیاندازیم و شما را با حقایق جالب این جعبه سخنگو آشنا کنیم.

دانستنی‌هایی درباره‌ی تاریخچه تلویزیون در ایران

حبیب ثابت جزو بزرگترین صنعت‌گران ایران است که برای اولین بار، ایستگاه تلویزیونی را تاسیس نمود. بنابراین تاریخچه تلویزیون با وی آغاز می‌شود. نام اولین ایستگاه تلویزیون که در سال 1337 در ایران شروع به کار نمود، تلویزیون ایران است. پس از گذشت یک سال دومین ایستگاه در آبادان شروع به فعالیت نمود. برنامه‌هایی که از این ایستگاه‌ها پخش می‌شد شامل مسابقه‌ها و برخی از برنامه‌های آمریکایی بود که به فارسی دوبله شده بودند.

تلویزیون‌های رنگی در دهه 50 شمسی وارد ایران شدند و از سال 1356 تمامی برنامه‌ها به صورت رنپی پخش می‌شدند. البته توجه داشته باشید که تا قبل از این سال هم تلویزیون رنگی وجود داشت اما به دلیل بالا بودن قیمت، همه‌ی مردم توان خرید این دستگاه را نداشتند و تعداد محدودی قادر به خرید تلویزیون‌های رنگی بودند.

تلویزیون

بیشتر بدانید: دلیل تار شدن صفحه تلویزیون چیست

روند تاریخی ساخت تلویزیون در جهان

در طول تاریخ نمی‌توان دقیقا یک فرد را مخترع اصلی تلویزیون دانست زیرا دانشمندان و مخترعین زیادی با تلاش‌های خود سبب تولید و اختراع تلویزیون شدند. اما می‌توان گفت که تاریخچه تلویزیون با دستگاه‌های مکانیکی آغاز می‌شود. این تلویزیون‌ها در اوایل قرن نوزدهم معرفی شدند. آن‌ها به صورت مکانیکی تصاویر را اسکن و سپس آن‌ها را روی صفحه‌ای به نمایش می‌گذاشتند. تلویزیون‌های مکانیکی در مقایسه با تلویزیون‌های الکترونیکی بسیار ناقص و ابتدایی می‌باشند. یکی از اولین نمونه‌های تلویزیون‌های مکانیکی را دو مخترع اسکاتلندی و آمریکایی ساختند.

برای ساخت تلویزیون‌های الکترونیکی همانند مکانیکی، مخترعین زیادی نقش داشته‌اند. طبق بررسی تاریخچه تلویزیون، اولین نمونه دستگاه‌ الکترونیکی  که به نمایش عمومی درآمد، توسط یک مخترع 21 ساله به نام فیلو تیلور فارنزورت در سال 1927 ساخته شد. وی در زمانیکه مدرسه می‌رفت به فکر دستگاهی افتاد که بتواند تصاویر متحرک را ضبط کند و سپس آن‌ها را از طریق امواج رادیویی به دیگر دستگاه‌ها ارسال نماید.

تلویزیون الکترونیکی

پس از تولید تلویزیون‌های مکانیکی و الکترونیکی، مخترعین زیادی به این فکر افتادند تا دستگاه‌ها را با ایجاد تغییراتی بهبود بخشند و در نهایت تلویزیون‌های رنگی تولید شدند. شاید این سوال را از خود بپرسید که تلویزیون‌های رنگی در کدام کشور اختراع شدند؟ در پاسخ باید گفت که مخترعین از سال 1880 به فکر تولید این دستگاه‌های نسبتا پیشرفته افتادند اما با وجود تلاش‌های بسیار با شکست مواجه می‌شدند. تا اینکه در سال 1940 اولین سیستم رنگی توسط جان برد رونمایی شد؛ فردی که موثرترین نقش را در تاریخچه تلویزیون ایفا نمود.

بعد از آزمون‌ و خطاهای زیادی که مخترعین در طول تاریخ برای اختراع و بهینه کردن تلویزیون انجام دادند، امروزه شاهد تلویزیون‌های دیجیتال و هوشمند با قابلیت‌های جدید و پیشرفته هستیم. دستگاه‌های امروزی با صفحات نمایشگر پیشرفته اعم از LED و سه بعدی مخاطبان زیادی را به سمت خود جلب کرده است. تاریخچه‌ تلویزیون به ما نشان می‌دهد که هر چقدر زمان بگذرد و دستگاه‌های پیشرفته‌تر از موبایل، تبلت و … تولید شود، باز هم تلویزیون جایگاه خاص خودش را دارد. قطعا در آینده فرزندان ما با تاریخچه تلویزیون از منظری دیگر مواجه خواهند شد.

مقالات مرتبط: دلیل آبی شدن صفحه تلویزیون ال ای دی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *