شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که آیا قطعات تلویزیونهای امروزی هم درگیر ویروس میشوند؟ پاسخ این سوال مثبت است. ویروسی شدن تلویزیون به دلایل گوناگون رخ میدهد. در این مقاله قصد داریم شما را با دلایل این رویداد آشنا کنیم. توجه کنید که ویروسی شدن تلویزیون آسیب شدیدی به قطعات دیگر دستگاه میزند و ممکن است تلویزیونتان را از بین ببرد. برای جلوگیری از این اتفاق با مقالهی ما همراه باشید.
ویروسی شدن تلویزیون چگونه صورت میگیرد؟
یک تلویزیون هوشمند ممکن است درگیر ویروسهای گوناگونی شود و این اتفاق جدیدی نیست. در اواسط سال 2019، تحقیقاتی در مورد ویروسی شدن تلویزیون صورت گرفت و دو گزارش در این مورد نوشته شد. این مسئله کاربران زیادی را نگران کرد. اما توجه داشته باشید که ویروسی شدن اتفاقی معمولی نیست و به عنوان یک ناهنجاری نادر محسوب میشود. دستگاههای امروزی هوشمند شدهاند و اجازه نمیدهند تا هر ویروسی در عملکرد آنها اختلال ایجاد کند.
در همهی تلویزیونهای هوشمند چندین ویژگی داخلی وجود دارد که از ورود ویروسها و بدافزارها جلوگیری میکند. اول از همه سیستم عاملهای تلویزیون به گونهای طراحی شدهاند که کدنویسی نمیکنند. به این معنا که دستگاه روی تراشهی سیستمهایی که تلویزیون هوشمند روی آن طراحی شده، کد نمینویسند. در واقع کدهای این تراشهها تنها توسط سیستم عامل دستگاه خوانده میشوند تا تلویزیون قادر به کار کردن باشد. این مسئله منجر میشود که یک نویسندهی بدافزار زمانی میتواند باعث ویروسی شدن تلویزیون شود که کدهای دستگاه را کاملا بازنویسی نماید. که تقریبا کاری غیرممکن است.
همچنین تلویزیونهای هوشمند به گونهای طراحی شدهاند که به روز رسانی سیستم عامل آنها، امضای دیجیتالی دارد. خوشبختانه بدافزارها با امضای دیجیتالی نوشته نمیشوند، بنابراین حتی اگر بتوانند وارد حافظهی دستگاه شوند، توسط سیستم نادیده گرفته شده و اجازهی ورود ندارند. در نهایت حتی اگر یک ویروس یا بدافزاری بتواند با هر روشی وارد تلویزیون شما شود، عملا به چیز زیادی دسترسی پیدا نخواهد کرد. تنها قسمتی که میتوانند وارد آن شوند، پروندهها و تنظیمات پیکربندی تلویزیون است. بد افزارها میتوانند فشار اضافی ولتاژها را تحریک کنند، اما این کار آنقدر دشوار است که اصلا برای نویسندگان بدافزار ارزش وقت گذاشتن ندارد.
پیشنهاد مطالعه: تعمیر صفحه تلویزیون ضربه خورده
آیا تلویزیون هک میشود؟
با توجه به اینکه تکنولوژی روز به روز پیشرفت میکند و تلویزیونهای هوشمند هم بهینه میشوند، به این معنا نیست که شما همیشه از ویروسی شدن و یا هک شدن در امان باشید. مطابق تحقیقات صورت گرفته در سال 2018، اکثر برندهای تلویزیون هوشمند در معرض هک شدن قرار گرفتهاند و به هکرهای این فرصت را دادهاند تا عملکرد دستگاه را کنترل و حتی باعث ویروسی شدن آن شوند. پس نتیجه میگیریم که هرچقدر تلویزیونها، هوشمند شده باشند، باز هم نیاز به مراقبتهایی دارند.
روش های جلوگیری از ویروسی شدن تلویزیون
اگر نگران هستید که دستگاه شما هک و یا ویروسی شود، باید چندین نکته را برای محافظت از آن رعایت کنید. برخی از برندهای تلویزیون این امکان را برای کاربران ایجاد کردهاند تا دستگاهی که خریداری کردهاند با اسکن منظم، ویروسهای موجود را پیدا نمایند. برای مثال تلویزیونهای سامسونگ دارای آنتی ویروس هستند. میتوانید وارد منو شوید و اسکن آن را فعال نمایید. در صورتیکه دستگاههایی با برندهای دیگر دارید، کافیست وارد منوی تنظیمات شوید و از ویروسی شدن دستگاه خود جلوگیری کنید.
همانطور که میدانید تلویزیونهای هوشمند به اینترنت متصل میشوند و برای جلوگیری از ویروسی شدن دستگاه، ابتدا باید شبکهی اینترنت خانگیتان را ایمن نمایید. مورد بعدی این است که سیستم عامل تلویزیونتان را به روزرسانی نمایید. خرابکاریها معمولا روی سیستم عامل انجام میشود، با آپدیت کردن آن، قابلیتهای جدید فعال میشوند و نویسندگان بدافزار، قادر نیستند به تلویزیونتان دسترسی پیدا کنند.
احتمال ویروسی شدن تلویزیونهای هوشمند بسیار کم است. اما به این دلیل نیست که هیچوقت آلوده نشوند. اگر نگران هستید که این اتفاق برای شما هم رخ بدهد، پیشنهاد میکنیم دستگاه خود را هارد ریست نمایید. با اینکار تمام تنظیمات و اطلاعات روی تلویزیون شما از بین خواهد رفت، اما کلیهی ویروسها و بدافزارها هم پاک خواهند شد. در این مقاله سعی کردیم تا علل گوناگون ویروسی شدن تلویزیون را توضیح دهیم. امیدواریم نهایت استفاده را برده باشید. همچنین در صورت ویروسی شدن تلویزیون خود میتوانید با نمایندگی تعمیر تلویزیون صنام تماس بگیرید و از کارشناسان متخصص آنها درخواست تعمیر نمایید.