دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

خیره شدن

آیا خیره شدن به نور تلویزیون برای چشم ضرر دارد

هنگام تماشای تلویزیون از رسانه‌ها گرفته تا پدر و مادرانمان به ما گوشزد می‌کنند زیاد به صفحه مانیتور تلویزیون خیره نشویم تا به چشم‌هایمان آسیبی نرسد. ما هم طبق این هشدارها مجبور می‌شویم فاصله‌ی نسبی خود را حفظ نماییم تا دیگر درگیر توصیه‌های خانواده نشویم. اما آیا خیره شدن به صفحه نمایش برای چشم‌ها ضرر دارد؟ در پاسخ باید بگوییم بله! درست است که صفحه نمایش تلویزیون‌ها ارتقا یافته‌اند و از نورهای پیشرفته در آن‌ها استفاده می‌شود اما باز هم خیره شدن به آن‌، آسیب‌ جدی به چشم می‌زند. در این مقاله با ما همراه باشید تا علت اصلی این موضوع را درک کنید.

خیره شدن به نمایشگرهای گوناگون

فکر نکنید که تنها خیره شدن به صفحه نمایش تلویزیون مشکل دارد؛ نگاه کردن طولانی مدت به صفحه موبایل، تبلت و لپ تاپ نیز به چشم‌های شما آسیب می‌زنند. البته هنوز هیچکس نمی‌تواند با اطمینان بگوید که نگاه کردن زیاد به دستگاه‌های دیجیتال منجر به بروز آسیب‌های مزمن چشمی می‌شوند. اما اثبات شده است خیره شدن طولانی مدت به آن‌ها می‌تواند منجر به خستگی و تاری چشم شوند.

همه‌ی ما زمانیکه مدت زمان زیادی را با دستگاه‌های دیجیتال کار می‌کنیم درگیر مشکلاتی از قبیل خشکی چشم، تاری دید، خستگی چشم، در در ناحیه‌ی سر، گردن و کمر می‌شویم. به همه‌ی این مشکلات، سندروم بینایی کامپیوتری می‌گویند که منجر به آزردگی‌های بسیار در بدن انسان خواهند شد. برای جلوگیری از بروز چنین پدیده‌ای، محدودیت زمانی جهت استفاده از دستگاه‌های دیجیتال برای خود قائل شوید و از خیره شدن طولانی مدت به صفحه نمایش پرهیز کنید.

در طی سال‌های گذشته، دستورالعملی از سوی انجمن بینایی آمریکا تحت عنوان «بینایی 20/20/20؛ از چشمانتان در برابر دستگاه‌های دیجیتالی محافظت کنید» به چاپ رسید. طبق آمارهای این کشور، 61 درصد از آمریکایی‌ها هنگام استفاده طولانی مدت از دستگاه‌های الکترونیکی، دچار خستگی و ناراحتی چشم می‌شوند. چه این آسیب مزمن باشد یا نباشد، نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می‌دهد که درصد بالایی از کاربران دستگاه‌های دیجیتالی، درگیر «سندرم بینایی کامپیوتری» هستند.

نگاه کردن به نمایشگر

از مشاوره رایگان کارشناسان باتجربه صنام بهره‌مند شوید.

آیا نور آبی نمایشگرها آسیب‌زا هستند

نورهایی که از صفحه نمایشگرهای دستگاه‌های الکترونیکی متصاعد می‌شوند بسیار پرانرژی هستند و به آن‌ها نورهای آبی گفته می‌شود. به همین خاطر خیره شدن به نمایشگر تبلت‌ها و تلفن‌های هوشمند می‌تواند به چشم‌های شما آسیب بزنند. این نورهای پرانرژی بخشی از طیف نوری قابل رویت می‌باشند که دارای طول موج کوتاهی هستند و پتانسیل بسیار بالایی دارند.

به دلیل پیشرفت تکنولوژی و دیجیتالی شدن کارها، تقریبا همه‌ی ما به همان اندازه‌ای که می‌خوابیم، با صفحات نمایشگر کار می‌کنیم. تعدادی از پژوهشگران، نگران اثرات مخربی هستند که در اثر تابش نورهای پرانرژی به چشم وارد می‌شوند. بنابراین آن‌ها تحقیقی آزمایشگاهی روی موجودات زنده انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که قرار گرفتن در معرض نورهایی با انرژی بالا می‌تواند بافت موجود در شبکیه چشم را دچار آسیب‌های جدی نماید.

نور آبی نمایشگر

خیره شدن به صفحه نمایشگر از فاصله نزدیک

بدون شک همه‌ی ما می‌دانیم که خیره شدن به تلویزیون به چشم آسیب می‌رساند چه برسد از فاصله‌ی خیلی نزدیک! این عمل منجر به تابیده شدن نورهای پرانرژی به چشم و خستگی آن خواهد شد. از نظر محققان میزان نورهای پرانرژی که افراد در معرض آن قرار می‌گیرد به عوامل گوناگونی اعم از ابعاد صفحه نمایشگر، روشنایی تصویر، فاصله صورت تا صفحه نمایش و در نهایت مدت زمان استفاده بستگی دارد.

برای مثال اسمارت فون‌ها و یا تلفن‌های هوشمند به دلیل اینکه نمایشگرهای کوچکی دارند در مقایسه با یک تلویزیون بزرگ، نور بیشتری را بر چشمان کاربران می‌تابانند. مشکلی که وجود دارد این است افراد در هنگام کار با این نمایشگرهای کوچک، چشمان خود را بیشتر باز می‌کنند و کمتر از حد معمول پلک می‌زنند. برای جلوگیری از این اتفاق هر 1 ساعت از جای خود بلند شوید و به اطراف نگاه کنید تا به چشم‌هایتان کمتر آسیب برسد.

کلام آخر

چشم‌های ما مهم‌ترین و باارزش‌ترین عضو بدنمان هستند که باید از آن‌ها مراقبت کنیم. همانطور که در این مقاله مطالعه کردید، خیره شدن طولانی مدت به نور تلویزیون، منجر به خستگی و ناراحتی‌های چشمی می‌شوند. بنابراین هنگام کار کردن با دستگاه‌های دیجیتالی و تماشای تلویزیون علاوه بر رعایت فاصله 6 متری، هر 20 دقیقه یک استراحت 20 ثانیه‌ای داشته باشید؛ این استراحت کوتاه ماهیچه‌‎های تمرکزکننده داخل چشم را آرام می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: مزایای تماشای تلویزیون کودکان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *