تماشای تلویزیون، بازی با تبلت و گوشی در نوزادی و حتی کودکی یکی از بزرگترین اشتباهات والدین کودکان دارای اوتیسم است. از طرفی شرکتهای بسیاری تبلیغ میکنند که دیدن فیلم و کارتونهای خاص میتواند روی ذهن کودکان اثر بگذارد و آنها را به یک نابغه تبدیل کند! باید بگوییم که این تبلیغات از پایه و اساس اشتباه است و والدین باید راه دیگری را برای فرزند خود برگزینند. تماشای تلویزیون بر کودکان اوتیسم اثرات مخرب بسیاری دارد که والدین باید از این تاثیرات آگاهی کامل داشته باشند.
طبق تحقیقات کارشناسان، یک کودک کانادایی به طور متوسط در طول هفته 14 ساعت تلویزیون میبیند و یک کودک آمریکایی 2 ساعت در طول هفته کارتون و فیلم تماشا میکند. تمامی این تحقیقات دانشمندان را به تفکر واداشت که آیا تماشای تلویزیون بر کودکان اوتیسم اثر میگذارد؟ پژوهشهایی در این زمینه صورت گرفته که نشان میدهند تماشای تلویزیون برای کودکان زیر 2 سال مناسب نیست و هیچ اثر مثبتی روی آنها ندارد. به این دلیل که:
دو سال اول زندگی کودکان، زمان بسیار مهمی برای رشد مغز محسوب میشود و مغز کودک در این سنین با شتاب زیادی رشد و پرورش مییابد. به همین دلیل کودکان به جای نشستن جلوی تلویزیون و خیره شدن به یک صفحه نمایش بزرگ باید، فعالیتهای عملی مانند بازی کردن و … انجام دهند تا از لحاظ فکری، اجتماعی و عاطفی رشد کنند. تماشای تلویزیون نه تنها بر کودکان اوتیسم، بلکه بر تمامی کودکان اثرات منفی میگذارد. به والدین توصیه میکنیم که دو سال اول زندگی فرزند خود را جدی بگیرند و تمام وقت و انرژیشان را برای پرورش کودکشان صرف نمایند. آسیبهایی که تماشای تلویزیون بر کودکان اوتیسم میگذارد، در بزرگسالی قابل جبران نیست.
والدین گرامی زمانیکه فرزند شما بازی میکند، درمورد چگونگی کار جهان یاد میگیرد و با انجام آزمایشان مختلف علت و معلولی مغز خود را مجهز میکند. تمامی این علت و معلولها در آینده به کودکان دارای اتیسم و غیراتیسم کمک میکند که حل مسئله را یاد بگیرند و ذهنی خلاق و بزرگ داشته باشند؛ تماشای تلویزیون تمام این قابلیتها را از فرزند شما میدزدد. در آینده و بزرگسالی هیچ کودکی قادر نخواهد بود این قابلیتها را به دست آورد و به تکاملهای مغزی برسد.
مقالات مرتبط: بهترین پاک کننده صفحه تلویزیون هوشمند
آیا کودکان میتوانند تلویزیون تماشا کنند
مغز انسان همانند یک سیستم پویاست و دائما با محیط اطراف خود سازگار میشود. زمانیکه چیزی در محیط پیرامون انسان تغییر یابد، ذهن هم تغییر میکند و مطابق شرایط به وجود آمده، رشد مییابد. حال این رشد و اثرپذیری میتواند با تماشای تلویزیون و بازی با گوشی و … باشد و یا از طریق بازی و فعالیتهای سودمند کودکانه. تماشای تلویزیون بر کودکان اوتیسم و غیراوتیسم اثراتی میگذارد که والدین باگذشت زمان از عملکرد خود پشیمان میشوند. اگر میخواهید فرزندی پویا، فعال و باهوش داشته باشید، آگاهی خود را برای تربیت کودکان بالا ببرید.
برخی از محققان اعلام نمودهاند که استفاده از صفحات لمسی توسط کودکان میتواند عملکرد چشم و دست آنها را با یکدیگر هماهنگ کند. اما چندی بعدی به این نتیجه رسیدند که در دو سال اول زندگی الویت در پرورش کلام و قدرت ارتباط کودکان است. والدین در این دوره باید وقت بگذارند و زبان آموزی را با کودک خود کار کنند، متاسفانه برخی از تحقیقات نشان داده است که تکنولوژیهای نوین جایگزین ارتباط پدر و مادرها شده است و کودکان از بازی و ارتباط با پدر و مادر خود محروم هستند.
اثرات تماشای تلویزیون بر کودکان اوتیسم چیست
خانوادههای زیادی گزارش دادهاند که در طول روز فرزندشان تلویزیون تماشا میکنند و گاهی اوقات زمان آن به 8 ساعت و یا حتی بیشتر هم میرسد. این والدین پس از گذشت زمان علائمی از اتیسم را در آنها مشاهده میکنند که دیگر قابل درمان نخواهند بود. هم اکنون ما با واقعیتی به نام کودکان شیشهای (موبایل، تبلت و تلویزیون) مواجه هستیم. والدین چطور قبل از تربیت فرزند خود روی تاثیر تلویزیون بر کودکان اوتیسم و غیراوتیسم تحقیق نمیکنید؟ میدانید چه آسیبهایی به فرزند خود وارد میکنید؟ بهتر است به این مثال توجه نمایید”
پزشکی گزارش داده است که روزی کودکی اتیستیک به مطب وی مراجعه کرده، او به دلیل تماشای کارتون تام و جری تمام حرکاتش شبیه تام شخصیت موش این برنامه شده بود. زمانیکه پزشک علت تماشای بیش از حد تلویزیون فرزندشان را از والدین پرسیدهاند، آنها بهانهی مشغلههای کاری را مطرح کردهاند. بله درست است راحتترین راه برای سرگرم کردن کودک، تماشای تلویزیون است. والدین گرامی اثرات تماشای تلویزیون بر کودکان اوتیسم به عنوان سمیترین فعالیت برای آنها محسوب میشود؛ انتخاب نهایی با خودتان است.
پیشنهاد مطالعه: آیا تبدیل تلویزیون به کامپیوتر امکان پذیر است