دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

تلویزیون دیدن

معایب تلویزیون دیدن کودکان

تلویزیون یکی از پرکاربردترین وسایل منزل است که افراد زیادی بیشتر زمان اوقات فراغت خود را پای تماشای فیلم و … می‌نشینند. ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که بسیاری از والدین زمان کافی برای گذراندن با فرزندشان ندارند. به همین دلیل تلویزیون دیدن برای کودکان نوعی سرگرمی است تا احساس تنهایی نکنند. کودکان عاشق وقت گذراندن جلوی تلویزیون هستند؛ آن‌ها هنگام غذا خوردن، قبل از خواب یا به محض بیدار شدن، تلویزیون تماشا می‌کنند. همانطور که در مقاله اخیر با عنوان «مزایای تماشای تلویزیون کودکان» گفته شد، تلویزیون دیدن علاوه بر داشتن مزایای بسیار، معایبی دارد که والدین بایستی از آن‌ها آگاه باشند.

کودکان به دلیل روحیه‌ای که دارند بسیار تاثیرپذیر هستند و به راحتی در معرض اتفاقات قرار می‌گیرند. همانطور که تلویزیون دیدن می‌تواند آن‌ها را سرگرم کند و تاثیرات مثبتی روی آن‌ها بگذارد، ممکن است به شیوه‌های گوناگون روی آن‌ها اثرات نامطلوبی بگذارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا از معایب تماشای تلویزیون برای کودکان آگاه شوید.

تلویزیون دیدن فرصت‌های دیگر را از کودک می‌گیرد

کودکانی که زمان زیادی را جلوی تلویزیون می‌گذرانند، فرصت کافی برای انجام امور دیگر ندارند. اگر فرزند شما بیشتر زمان خود را صرف تلویزیون دیدن می‌کند، زمانی که می‌تواند با همنشینی دوستان، بازی کردن، انجام تکالیف و … صرف کند از دست می‌دهد. این مسئله منجر به کناره‌گیری کودک از اجتماع و گوشه‌گیری خواهد شد. تماشای بیش از حد تلویزیون ذهن را خسته می‌کند و انرژی را برای انجام امور دیگر کاهش می‌دهد.

از خدمات تخصصی نمایندگی تعمیر تلویزیون صنام بهره‌مند شوید.

از بین رفتن تخیل کودکان با تماشای تلویزیون

والدین گرامی اگر فرزند شما به جای بیرون رفتن و تعامل با دیگران، بیشتر زمان خود را صرف تماشای تلویزیون می‌کند، مطمئن باشید که قوه‎ی تخیل بالایی نخواهد داشت. هر داستانی با تصاویرش روی یک صفحه مستطیل مانند نمایش داده می‌شود، به همین دلیل این فرصت را از کودکان می‌گیرد تا قوه‌ی تخیل و تصورات خود را تقویت کنند. در چنین شرایطی مغز به جای کاوش و خلق کردن، به طور منفعلانه منتظر دریافت تصاویر آماده است.

چاقی از عوارض تلویزیون دیدن کودکان است

قابل ذکر است که تلویزیون دیدن بیش از حد کودکان منجر به چاقی و سایر اختلالات سلامتی می‌شوند. اگر تلویزیون به یک عادت اعتیادآور برای کودکان تبدیل شود، فرزند شما جایگاه ویژه‌ای روی مبل جلوی تلویزیون خواهد داشت. او ساعت‌های زیادی را می‌نشیند و مشغول تلویزیون دیدن می‌شود. کاهش فعالیت بدنی موجب به خطر افتادن سلامتی کودکان خواهد شد.

چاقی کودکان

دیدن محتوای نامناسب با تماشای تلویزیون

والدین همیشه نمی‌توانند آنچه را که فرزندشان در تلویزیون تماشا می‌کند، کنترل نماید. قرار گرفتن کودک بسیار زودتر از سن مجاز در برابر محتوای نامناسبی که دارای صحنه‌های جنسی، الکل و مواد مخدر است، می‌تواند سوالات گوناگونی در ذهن کودک ایجاد نماید که یافتن پاسخ برای آن‌ها بسیار پیچیده و سخت است. این محتواها اثرات غیرقابل جبرانی روی روح و روان فرزند شما می‌گذارد. تلویزیون دیدن باید به صورت کنترل شده باشد و والدین باید شبکه‌های نامناسب را قفل کنند تا در زمانیکه منزل نیستند به فرزندشان آسیبی وارد نشود.

برای مثال برخی از برنامه‌های ابرقهرمانی که در آن‌ها صحنه‌های خشونت‌آمیز زیادی دارد، به کودکان خشن بودن را آموزش می‌دهد و آن‌ها به این باور می‌رسند که خشونت همیشه هم بد نیست و گاهی باعث قدرت می‌شود. رفتار پرخاشگرایانه برای رشد اجتماعی کودکان ضرر دارد. در برخی از کودکان این رفتار ممکن است بلافاصله ایجاد شود و در برخی دیگر خشم و پرخاشگری به مرور زمان شکل می‌گیرد. اگر به صورتی دیگر به قضیه نگاه کنیم، میزان خشونت و اسلحه‌های به کار برده شده در فیلم‌ها می‌تواند این موضوع را به کودکان القا کند که دنیا مکان ناامنی برای زندگی است.

والدین گرامی لطفا تلویزیون دیدن فرزندتان را کنترل کنید. اجازه ندهید که هر برنامه، فیلم و یا کارتونی را تماشا کند. شما باید با شیوه‌ی مناسب آن‌ها را ترغیب به تماشای فیلم‌های آموزشی و مناسب کنید تا در آینده فرزندی سالم تحویل جامعه دهید. سلامتی روان و جسم کودک باید جزو الویت پدر و مادرها باشد. و نکته‌ی آخر تلویزیون دیدن زمان استانداردی دارد، (برای کودکان زیر 6 سال متوسط 2 ساعت در طول روز و برای کودکان بالای 6 سال متوسط 4 ساعت در طول روز)، بیشتر از این میزان آن‌ها را مجاب کنید تا به فعالیت‌های دیگری بپردازند.

مقالات مرتبط: علت دو نیم شدن تصویر تلویزیون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *