دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

برد تلویزیون

آشنایی با انواع برد تلویزیون

این روزها شاهد تلویزیون‌هایی با برندهای متفاوت و ویژگی‌های منحصر به فردی هستیم که هر کدام از آن‌ها کاربردهای ویژه‌ای دارند. تلویزیون‌های هوشمند به دو صورت LED و LCD در بازار وجود دارند که همه‌ی آن‌ها دارای بردهای مختلفی می‌باشند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع برد تلویزیون و وظایفی که برعهده دارند آشنا کنیم. این قطعه جزو ضروری‌ترین بخش‌های دستگاه‌های هوشمند امروزی هستند که همانند مغز انسان عمل می‌کنند. در واقع تمامی دستوراتی که کاربران با ریموت کنترل و یا دکمه‌ها می‌دهند، توسط برد تلویزیون پردازش و صورت می‌گیرد.

چند نوع برد تلویزیون داریم

بردهای الکترونیکی جزو اصلی‌ترین قطعات سخت‌افزاری تلویزیون هستند که مدارها و سایر قطعات الکترونیکی روی آن‌ها سوار می‌شوند. هر کارخانه‌ای، برد تلویزیون مخصوص به خود را تولید می‌کند و هیچ برندی نمی‌تواند آن را تولید و یا استفاده نماید. به همین دلیل در بازار 5 نوع برد وجود دارد که عبارتند از:

  • مین برد
  • برد پاور
  • برد اینورتر
  • برد فیلتر EMI
  • برد تیکان

ویژگی‌های برد پاور تلویزیون

برد پاور تلویزیون که نام دیگر آن برد اینورتر است، جزو بخش‌های اصلی مین برد می‌باشد که وظیفه‌ی اصلی آن انتقال برق و انرژی الکتریکی به سایر قطعات تلویزیون می‌باشد. زمانیکه ولتاژ برق از برد پاور دستگاه عبور می‌کند؛ به طور خودکار تبدیل به 5 ولت، 3.3 ولت یا هر دوی آن‌ها می‌شود تا قطعات دیگر هم بتوانند از آن استفاده نمایند. برد اینورتر وظیفه‌ی روشن نگه داشتن و ایجاد تصویر توسط صفحه مانیتور را برعهده دارد. در واقع به عنوان منبع تغذیه تلویزیون عمل می‌کند. این قطعه اگر به هر دلیلی خراب شود یا آسیب ببیند، دستگاه شما دیگر روشن نخواهد شد.

برد پاور

مین برد تلویزیون چیست

مین برد که به آن مادربرد هم می‌گویند، جزو اصلی‌ترین بردهای تلویزیون محسوب می‌شود و همانند مغز انسان وظیفه‌ی هدایت و اجرای تمامی دستورات وارد به دستگاه را برعهده دارد. در واقع تمامی فرمان‌ها از طریق مین برد به بخش‌های گوناگون تلویزیون ارسال می‌شود. هر مین برد از بخش‌های متفاوتی تشکیل شده است که عبارتند از:

  • CPUیا پردازنده اصلی
  • بخش‌های تیونر «گیرنده دیجیتال یا آنالوگ»
  • ورودی‌ها و خروجی‌های تصویر و صدا
  • ورودی و خروجی پاور
  • ورودی‌های USB و HDMI
  • خروجی صدا و اسپیکر

مین برد تلویزیون قطعه‌ی حساسی محسوب می‌شود که به دلایل متفاوتی مانند روشن ماندن طولانی تلویزیون، ریختن مایعات روی دستگاه، استفاده از رسیورهای داخلی، دستکاری منوی سرویس تلویزیون و استفاده زیاد از WIFI و کابل LAN آسیب می‌بیند و می‌سوزد. سایت صنام متخصصان حاذقی دارد که به شما در تعمیر مین برد تلویزیون‌تان کمک می‌کنند. بنابراین بدون هیچ نگرانی دستگاه خود را به آن‌ها بسپارید و بهترین خدمات را دریافت کنید.

مین برد تلویزیون

بیشتر بدانید: علت قطع و وصل شدن تصویر تلویزیون چیست

برد تیکان چه ویژگی‌هایی دارد

برد تیکان (TFT) جزو قطعات بسیار مهم تلویزیون‌های ال ای دی و ال سی دی است. هر جا که اصطلاح برد کنترلر را شنیدید، منظور همان برد تیکان است. وظیفه‌ی اصلی این قطعه، تبدیل نمودن سیگنال‌ها به تصویر می‌باشد. برد تیکان منجر به بالا رفتن کیفیت تصاویر می‌شود. اگر بخواهیم به صورت ساده‌تر شما را با وظایف این برد تلویزیون آشنا کنیم، باید بگوییم برد تیکان قطعه‌ایست که با تنظیم نمودن رنگ و روشنایی پیکسل‌های تلویزیون، کیفیت تصاویر صفحه نمایش را افزایش می‌دهد. محل قرارگیری برد تیکان، در قسمت بالایی و پشت نمایشگر می‌باشد.

برد تیکان

سخن پایانی

تلویزیون یکی از پرکاربردترین وسیله‌های الکترونیکی در منزل محسوب می‌شود. جهت نگهداری صحیح از آن باید دانش کافی در مورد قطعات داخلی این دستگاه هوشمند داشته باشید. در این مقاله شما را با انواع برد تلویزیون آشنا کردیم. همانطور که گفته شد، برد تلویزیون جزو اصلی‌ترین قطعات محسوب می‌شود که هرگونه اختلالی در آن منجر به آسیب دیدن قطعات دیگر دستگاه خواهد شد. امیدواریم با مطالعه‌ی این مقاله اطلاعات کافی در این زمینه کسب کرده باشید.

مقالات مرتبط: علت ایجاد لکه سیاه روی صفحه تلویزیون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *